divendres, 12 de febrer del 2010

OPCIÓ 1. PUJADA DES DEL PORTELL

















































FOTOS: Abril 2007, Desembre 2008 i Febrer 2010.
DIFICULTAT: Mitjana.
Aquesta és la pujada més clàssica a l´Empenyador, sobretot per als qui pugen en cotxe fins al Portell, perquè és d´aci des d´on parteix la senda. És el punt més proper fins al qual es pot arribar per carretera. Al capdamunt del Portell de Catí hi ha un dipòsit d´aigua, que abasteix a la petita urbanització i a l´hotel del Xorret de Catí.
EIXIDA: Portell de Catí. La senda està perfectament senyalitzada com a PR. Només cal seguir-la, i no ens podrem equivocar perquè està molt trepitjada. Al principi pujarem una mica fins un replà, que ens serà enganyós, perquè encara queda prou per pujar. A la dreta veiem tota la cresta calcària de l´Empenyador, i una forta costera coberta per un dens coscollar. El replà està ben ombrejat per pins més grans i pinatells que formen una densa massa en companyia de les carrasques. Al final del pla ix una senda que baixa al refugi i zona d´acampada, i que rebutjarem. Ara sí que pugem de forma més decidida. En alguns trams, hom ha obert dreceres, que evitarem, anant sempre per la senda més marcada, i sobretot, no obrint-ne de noves.
Quan ja estem aproximant-nos al capdamunt, el pendent es fa més fort, però sense arribar a esgotar-nos. Ja al peu de la cinglera, veurem una balma amb un rogle de pedres i una altra enmig, a mode de taula i cadires. És un bon lloc per fer vivac, ben protegit del ponent. I ara muntem un poc més i ja som dalt de la carena. Ací travessa la senda que ve recorrent tota la cresta del Frare (vore opció 2). D´ací al cim només resten 5 minuts entre carrascar i alguns pins.
Al capdamunt hi ha el vèrtex geodèsic, i obtindrem unes àmplies vistes cap a totes bandes: des de les costes del Baix Vinalopó, el Baix Segura, l´Alacantí, i fins i tot, si el dia és clar, del Mar Menor i les serres de Cartagena. Cap a l´interior, les serres diàniques: l´Aitana, la Serrella, el Puig Campana, el Cabeçó de l´Or, la Penya Roja, la Carrasqueta, el Menejador, la Serreta, Mariola, la serra d´Onil, i cap a ponent, les serres del Vinalopó: Crevillent, Algaiat, el Reclot, Salines, i de Múrcia: el Carxe, la Pila, el Buey, Ricote, Espuña, i si el dia és ben clar, arribarem a observar la serra de Moratalla. I a tot el nostre voltant, la resta de les serres del Paisatge Protegit en el que ens trobem: el Maigmó, el Carrascalet, la Lloma Llarga, l´Arguenya, el Sit i el Cavall. Un mirador privilegiat, només per als caminants i aventurers que pugen al cim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada